Создаваме подобра иднина

Од Силиконска долина до Токио

глобална соработка со една цел

Seres е глобален производител на автомобили што произведува интелегентни електрични возила со цел да создаде побезбедно, почисто и поодржливо место за живеење. Технологиите на Seres се насочени кон обезбедување на подобрена безбедност, практичности и перформанси за глобалниот пазар. Seres поседува и управува со капацитети за производство, монтажа, истражување и развој во САД, Кина и Јапонија.

Управувачки тим

"Ние сме воодушевени" што го имаме Џејмс во нашите редови да ја води следната фаза од нашиот развој во Северна Америка “, рече Џон Занг, основач и извршен директор на SERES Global. Џејмс има долгогодишно искуство водејќи глобални автомобилски брендови како што се Кадилак, Хамер и Карма.

Дизајн

“Предниот дел на автомобилот игра важна улога во воспоставувањето препознатлив идентитет и потпис за автомобил.Тоа е првото нешто што луѓето го гледаат и ги привлекува“, рече Мајкл Черчил, виш дизајнер во SERES и одговорен за дизајнот на осветлувањето SERES Sigma.

Пред да се приклучи на SERES, Џејмс имаше лидерски позиции во два од најпознатите брендови на Генерал моторс, Кадилак и Хамер. Тој беше претседател, генерален директор и главен директор за маркетинг на Кадилак пред да стане извршен директор на Хамер, кој гипроизведуваше своите возила во истата фабрика во Мишавака што ја купи SERES во 2017 година. По напуштањето на ГМ, Џејмс имаше различни високи улоги во индустријата за електрични возила
како извршен директор за групата Workhorse и подоцна како Главен директор за продажба и маркетинг во Карма Аутомотив.

„Длабоко сум импресиониран од технологиите што компанијата ги разви во нивната фабрика во Силиконската долина, вклучувајќи мотори, батерии и системи за контрола и верувам дека SERES
може да ја искористи оваа технологија не само за сопственото портфолио, туку и за другите производители на автомобили. „рече Џејмс Тејлор при назначувањето за извршен директор на
SERES Automotive во Северна Америка.

„Решетката е слика за многу брендови на автомобили според кои можете веднаш да препознаете автомобилски бренд. На електричните возила повеќе не им е потребна традиционална решетка, затоа моравме да бараме друг начин да му дадеме на SERES препознатлив дизајн “

Мајкл објасни дека доаѓањето до нешто што претходно не било направено не било лесно бидејќи се обидувал да го дизајнира идентитетот на новата марка на автомобили. Меѓутоа, кога беше
претставен дизајнот на осветлување Сигма и избран од 50 други опции, на тимот му беше јасно дека овој дизајн е нешто посебно.

Лесната форма е инспирирана од грчкиот симбол Сигма (∑), што значи збир. „Концептот беше добра претстава за тоа како SERES е збир на технологија и дизајн“, рече тој.

„Потенкиот, едноставен и униформен дизајн овозможува пософистициран изглед кој комуницира за што се залага SERES.

Честопати, дизајните прикажани во концептни автомобили не успеваат во производниот модел поради ограничувања на технологијата или на добавувачите. Со цел да дизајнира осветлување подготвено за скоро производство, тој користеше алатки за Виртуелна реалност и работеше со инженери за да се осигура дека конечниот дизајн ќе стане функционален, зачувувајќи го
идентитетот на SERES.

Мајкл смета дека во блиска иднина, статичкото осветлување би можело да се анимира и да понуди нови функционалности што можат да ја подобрат безбедноста. На пример, светилки што сигнализираат пешаци преку проекции на патот. Дизајните за осветлување сигурно преминуваат нова граница и Мајкл му помага на SERES да го осветли патот и да обезбеди идентификација на брендот.

“INDUSTRY 4.0” SERES Произведствена Технологија

ВОЗЕТЕ СВЕСНО, ВОЗЕТЕ ЕЛЕКТРИЧНО, ВОЗЕТЕ SERES

Имате прашања за SERES?

Контактирајте не.

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Бидете први што ќе ги добиете најновите новости за SERES