Безбедност

SERES користи батерии од литиум железо фосфат (LiFePO4)

Електричните автомобили користат акумулатори или батерии за да ја зачуваат енергијата за напојување на моторите. Овие батерии веќе не се оловни батерии бидејќи тие сè уште се користат во автомобили со мотори со согорување. Капацитетот на складирање, тежината и опциите за употреба на нашите батерии оттогаш се значително подобрени.

SERES користи батерии од литиум железо фосфат кои се едни од најбезбедните типови на литиумски батерии во светот. Литиумот се обработува во батерии во многу различни хемиски состави и меѓународните истражувања покажаа дека овие батерии немаат поголем ризик од пожар од автомобилите со бензински или дизел мотор со согорување.

Литиум железниот фосфат е уште побезбеден. Користењето батерии LiFePO4 е добар избор за вас.

1.Перформанси: Поради оптималната густина на енергија на LiFePO4 батериите, волуменот и тежината остануваат ниски, додека батеријата има голем капацитет и обезбедува доволна моќност и опсег за вашите SERES.

2.Долг животен циклус: батеријата LiFePO4 има подолг и подобар животен циклус. Батеријата може често да се полни без губење на капацитетот и да го задржува полнењето долго време со многу мало само-празнење. Покрај тоа, лесно може да се поврзе паралелно, дури и со батерии со различно полнење.

3.Одржливо: употребата на железен фосфат ја олеснува рециклирањето на батеријата LiFePO4, а суровините се поодржливи за животната средина. Долгиот животен циклус придонесува и за помал отпечаток на животната средина. Конечно, употребените материјали не се токсични и не се ослободуваат опасни испарувања.

4.Ефикасно: LiFePO4 батеријата може да се полни побрзо од другите батерии. Батеријата не бара одржување, заштедувајќи ви време и пари. Компактноста на батериите ја олеснува инсталацијата и може да се користи за многу дополнителни електрични системи во вашиот SERES.

5.Безбедно: Користените суровини на батеријата LiFePO4 се огноотпорни и постабилни од другите литиумски батерии. Тие можат подобро да ги издржат високите температури. Познато чувство за вас како корисник.

Имате прашања за SERES?

Контактирајте не

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Добиј известувања за новости за SERES.