Интелигентен асистент за погон

Современите автомобили се повеќе се опремени со системи за помош на возачот што го прават возењето поудобно и побезбедно за возачот. Секако, нашите модели SERES се исто така опремени со неколку од овие системи за помош на возачот, познати и како Напредни системи за асистент на возачот (ADAS). На SERES го нарекуваме овој интелигентен асистент на погонот.

Првиот АДАС веќе се појави во 1970-тите. Различни системи дури беа развиени за авионската индустрија и мотоциклите пред Втората светска војна. Првиот задолжителен АДАС беше Антиблокирачки систем (АБС), кој беше направен задолжителен за нови автомобили во 2010 година.

Брзо растечкото внимание за АДАС, кое во моментов се појавува, делумно е предизвикано од вниманието за возилата со автономно управување. На крајот на краиштата, ако возилата започнат да возат автономно, системите за помош на возачот ќе мора да бидат толку напредни што тие самите се во можност безбедно да го водат возилото низ каква било сообраќајна ситуација без помош на возач.

Претстојната обврска за единаесет дополнителни безбедносни системи во 2022 година, со кои секако ќе се усогласи SERES, ќе биде голем чекор кон безбедно автономно возење. Нормално, одржувањето на овие системи и вашата безбедност се во сигурни раце со нашите сервисни центри SERES.

Очекувањата за целосно автономно возење варираат во голема мера. Според некои експерти, целосно автономно возење никогаш нема да биде можно, додека други веруваат дека тоа е секако можно во период од 25 години.

Имате прашања за SERES?

Контактирајте не

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Добиј известувања за новости за SERES.