Гаранција

2 години гаранција на производителот

Ако некој дел од вашиот SERES стане дефектен како резултат на дефект во производството, ние ќе го замениме бесплатно на некоја од нашите услуги. Оваа гаранција важи за првите 2 години, или 120.000 км. Гаранцијата ги опфаќа сите дефекти, но исто така и несовршености или отстапувања во бојата, предизвикани од дефекти во производството.

3 години дополнителна гаранција

Покрај 2-годишна гаранција на производителот, ќе добиете дополнителна 3-годишна гаранција за вашите нови SERES (значи вкупно 5 години / 120.000 км).

Следните делови се опфатени со дополнителна гаранција:

⚫️Мотор: куќиште и сите внатрешни делови;

⚫️Погон: погонски вратила, приклучоци за погон;

⚫️Управувачки систем: систем на управување со сите внатрешни,

⚫️Сопирачки: Сите делови на сопирачките со исклучок на делови за абење;

⚫️Удобност: електрична енергија, мотор за бришење, мотор за бришење на фарови, греење, помошен мотор на вентилаторот, рог, оштетување на контролниот компјутер, реле, прекинувач, електрични прозорци на моторот. Елемент за греење на задниот прозорец, подвижен мотор, централна брава, прекинувачи, магнетни калеми, мотори за заклучување, брави на вратите, контролни единици;

⚫️Климатизација: компресор, кондензатор, вентилатор и испарувач;

⚫️Систем за ладење: ладилник, грејач, термостат, пумпа за вода, топлински вентилатор и термички прекинувач;

⚫️Безбедносни системи: системи за контрола на воздушните перничиња, затегнувачи на безбедносните ремени.

Исклучени од дополнителната гаранција се: делови што не се собрани од производителот и работни и помошни материјали како што се хемикалии, филтри, течности за ладење и антифриз, хидраулична течност, масла, масти и други мазива.

8 години гаранција на батеријата / пакетот батерии

Ние даваме дополнителна долга гаранција за батеријата, од 8 години или 120 000 километри (кое и да е прво). Во рамките на оваа гаранција, ние ја поправаме или заменуваме батеријата бесплатно на една од нашите локации за услуги. Постепено влошување на перформансите како резултат на нормално трошење не се смета за дефект и затоа не е опфатено со гаранцијата.

12 години гаранција за каросерија

Бидејќи избираме највисок можен квалитет за нашите автомобили, ние нудиме 12-годишна гаранција за каросеријата од корозија. Ние ќе го поправиме или замениме панелот бесплатно ако 'рѓата е предизвикана од недостаток на материјалот или изработка.

Имате прашања за SERES?

Контактирајте не

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Добиј известувања за новости за SERES.